On The Way 16 – On Dört

Herkese merhabalar.

Bu seriye devam etmeyeli 14 gün olmuş. 14 gündür sizlerle buluşmuyoruz. İngilizce nasıl, ne şekilde devam ediyor bilmeden ilerliyoruz. Belki de ilerlemeyi de bıraktık, sadece bekliyoruz. Hadi gelin, 14 günü telafi edelim bu yazımızda.

Her zaman olduğu gibi bu yazıda da süreçten bahsetmek istiyorum sizlere. Bu yola çıkarken hedefim her gün yazmak, her gün sizlerle buluşmak iken şimdi her günü de geçtim 14 gün koydum aramıza. Geçen hafta İngilizceye dair hiçbir şey yapmadım neredeyse, 1 hafta aksattım görevlerimi, hedeflerimi. 1 hafta geç geliyorum, 1 hafta veda ediyorum ulaşmak istediğim çizgiye. Amaç bu değildi. Amaç zaten hiçbir zaman yapamadığınız zamanları öngörmek olmaz. Amaç her zaman dimdik yolda yürüdüğümüz, devrilsek de kalkarken bir şeyler öğrenebileceğimiz bir yolu seçmemizi gösterir bizlere. Belki de neden olur. Her ne olursa olsun bu neden olmak ile sağlamak arasındaki o noktada bizim seçeceğimiz ve gideceğimiz o yol çok önemli. Ben bunu 1 haftadır kaçırıyorum. Sistemi de 2 hafta. Bakın ne kadar çok olumsuz başladım, ne kadar da olumsuz devam ediyorum.

Toparlayayım hem kendimi hem de bu yazıyı okuyan sizleri.

Şimdi, şu gerçeği kabul etmek gerek. Hedefler zorlayıcı olmamalı. Bu zamana kadar geçirdiğiniz en yoğun günü referans alarak verilmeli belki de. Tabi bu noktada o yoğun günde zaman yönetimini nasıl yaptığınız da çok önemli. Eğer yoğun olması sizin yönetim şeklinize bağlıysa o zaman referans noktası için farklı bir gün seçmenizi öneririm.

Referans noktasında iyileştirilmeye ihtiyaç olabilir. Burada engelleyiciler listesi de yaparak ilerleyebiliriz. Günün verimini düşüren işler neler? Bizi durduran nesneler, kişiler neler? Örneğin telefonunuz. Telefonunuzda fazla zaman geçiriyorsanız uygulamalarda geçirdiğiniz zamanları ölçen farklı uygulamaları indirerek harcadığınız zamanları azaltabilirsiniz. Yine burada zaman kısıtlamanızı sağlayan uygulamalar da mevcut. Belirlediğiniz vakitten daha fazlasını geçirmenize engel olarak, günlük veriminizi arttırmanızı da sağlayabilir.

Kendi motivasyonumuzu uzun süreli hedeflerde tutabilmek ne kadar önemliyse bir o kadar da zor bir iş aslında. Yanımızdakilerin motivasyonunu çok daha kolay yükseltebilir, destek çıkabilirken bu süreçte kendimize yeteri kadar vakit ayıramayabiliyoruz. Bunu yapmanın yollarını da öğrenmeliyiz. Nasıl ki zayıflıklarımızı, bizi engelleyen şeyleri tespit edebiliyorsak, sürece bağlayan nesne, olay ya da cümleleri seçebiliriz.

Bu yazı, serimizin 16. yazısı oldu. İngilizce dışında muhabbet etmiş ve bu 14 günlük zamanda farkındalıklarımızı konuşmuş olalım böylece.

17. yazımızda farklı etiketlerde ve daha az bir aranın ardından devam etmemiz dileğiyle…

Dilemek doğru olmaz, yapacağımın sözünü vererek bitirmek istiyorum yazımı.

Kendinize iyi bakın, İngilizceyle kalın 🙂

Leave a comment