On The Way 15 – Sıfır Noktası

Herkese merhabalar.

Bugün yeni ayın ilk günü. Muhtemelen siz bu yazıyı okurken ikinci günü olacak belki de üç. Ya da çok daha ileride bir tarih. Kim bilir 🙂

Ocak ayını geride bırakırken neler başardık birlikte?

  • Her gün en az 5 dk-10 dk arası İngilizce metinler dinledik.
  • Haftada bir gün bir konu hakkında İngilizce konuşabildik.
  • Her gün bir paragraf okuduk, günde en az 3 kelimeden ayda 90 kelimeden fazla kelimeyle tanıştık.
  • Yeri geldi makaleler okuduk, bu makalelerde yeni bilgiler öğrendik.

Yer yer bocalasak da diğer gün bunu nasıl telafi edebiliriz sorusuna odaklandık. 14 yazı yazdık ve her gün farklı etiketlerde durumlarımızı sorguladık ve bir de instagram açtık ki burada fikirlerimizi paylaşabilelim. Henüz takip etmediyseniz adımız: neslisway

Şimdi yeni bir ayın başındayız. Tertemiz, taptaze. Her yeni ay, bir öncekinin devamı olabileceği gibi aslında bir başlangıcı da temsil eder. Bu iki farklı durum sizin o ayı nasıl değerlendireceğinize bağlı. Ben bu ayın başlangıcına sıfır noktası etiketini veriyorum. Her şey yeni baştan başlıyormuş gibi de düşünebilirsiniz bunu.

  • Bu yeni ayda geçen ay eksik kaldığım noktaların üstüne gideceğim.
  • Geçen ay başaramadıklarıma başlayacağım.
  • Daha iyi nasıl olabilirim sorusunu sorup hedeflerimi gözden geçireceğim.

…..

Gibi hedefler verebilirsiniz kendinize.

Tavsiyem daha somut hedefler verebilmek. Bu daha başarılabilir bir durum olacaktır. Bu sayede hem daha takip edilebilir, olacak hem de kendinizin başarabilir olduğunuz noktayı tespit edebileceksiniz.  

  • Geçen ay 2 kitap bitirdim. Bu ay her gün en az 30 sayfa okuyarak 3 kitap bitireceğim.
  • Geçen ay toplamda 150 dk İngilizce metin dinledim. Bu ay her gün 10 dk İngilizce metin dinleyerek 280 dk İngilizce dinlemiş olmayı hedefliyorum.

Ay sonunda bu sayısal verileri analiz etmek sizin değerlendirmenizde faydalı olacaktır. Hem bu sayede ay bazlı değerlendirme de yapmış olacaksınız. Gelişim için epey faydalı bir uygulama olacağını düşünüyorum.

Peki, 90 Günde İngilizce yoluna çıkan bizlerin şubat ayındaki hedefleri ne?

Bu ay hedeflerdeki artışı görüyoruz hep birlikte ve yeni gündemimiz writing. Bu hafta bu yeni becerimize odaklanmaya başlayacağız.

Grammer konularında nasıl gidiyorsunuz?

Açıkçası bu başlık bizim yazılarımızda havada kalan bir başlık oldu ki benim de ocak ayında üzerine diğerleri kadar düşemediğim bir konu oldu ne yazık ki 😦

Bunu nasıl geliştirebileceğimizi araştıralım mı?

Belki bu ay sadece bir kanalı takip ederek gideriz grammer becerilerimizi arttırabilmek için. Bunu araştırıyor olacağım.

Yazının sonuna gelirken listening de bugün hangi konularım vardı sizlerle paylaşayım:

Who’s who in the office

Bunlar da reading konularımdı:

Student card application

Text messages to a friend

Notes at work

Job adverts

Bu 1 aylık süreçte her bir başlığı gün içerisinde ayrı zamanlarda yürütmeye çalıştım. Muhtemelen şubatta da böyle yapacağım. Böylece hem kendimi hepsini bitirmek için zorlamıyorum hem de kendimi sıkmamış oluyorum. Diğer türlü nedense kendimi baskılamış hissediyorum ve bu da hedeften soğumama neden oluyor. Belki siz de bu şekilde yapmayı denersiniz. Örneğin; sabah kalkar kalkmaz listening hedeflerimi yapacağım. Öğle aralarımda bir reading konusu bulacağım. Akşam yemeğinden sonra da grammer konumu çalışacağım.

Umarım faydalı olabilmiştir. Verimli bir şubat ayı geçirmemiz dileğiyle.

Sevgilerimle…

Leave a comment